Kirándulás a varázslatos Székelyföldre

Erdélyt, Székelyföldet nem lehet 5 nap alatt bejárni, egy hónap is kevés lenne ehhez. Mi viszont kisbusszal utazva Kelet-Magyarországi indulással még is egy kitűnő lehetőséget ajánlunk annak, aki szereti a természetet, várakat, városokat és velünk tartana fotózni, filmezni és élményekkel teli 5 napot szeretne eltölteni Erdélyben és Székelyföldön.

Miért éppen minket érdemes velünk jönni?

…mert míg általában az utazási irodák a nyárra, a fő szezonra koncentrálnak, nem ismerik Erdély titkos és csodaszép helyeit, addig mi egész évben járjuk Erdélyt, folyamatosan frissítjük a honlapunkat és a facebookos oldalunkat saját fotóinkkal, filmjeinkkel. Olyan helyismeretre tettünk szert az évek alatt, aminek hála a velünk tartók a szűkös idejüket biztosan jól  ki fogják tudni használni ezen a túrán. Mi a nyári túráinkon nem nagybuszokkal utazunk, ahol személytelenné válsz, hanem kisbuszokkal, amikkel gyorsabban haladhatunk, nem telik le a vezetési idő és nem tart egy wc szünet egy órán keresztül! Velünk adott időn belül sokkal több helyre eljut a kiránduló! Persze egy 40-50 fős csoporttal akarsz tartani, akkor készülj fel, hogy 2 nap megy majd el csak az oda-vissza útra! Nekünk nem az a célunk, hogy még 3 nap után sem ismerjünk mindenkit, hanem az, hogy mi is meg tudjuk csodálnunk azt a sok szép várat, völgyet, ahová elviszünk! Fotózni, filmezni szeretnénk mi is és kisbuszainkkal ott állunk meg, ahol akarunk. Mi nem teljesítmény túrára megyünk, az útjaink bárki számára könnyen teljesíthetőek.

Tudjuk, ezen a kiránduláson is öt napig mindenki meg fog feledkezni arról, hogy honnan is jött, mit hagyott maga mögött, hiszen azokon a csodálatos természet által alkotott helyeken tényleg el lehet felejteni mindent. Egy ilyen különleges, élményekben gazdag kirándulásra hívunk mindenkit, aki szereti a természetet. Sok túraútvonalunkat nem lehet könnyen megtalálni, hiszen azok egyetlen utazási iroda kínálatában sem szerepelnek. Sok helyet mi fedeztünk fel, tettünk ismertté.

Mi általában Békéscsabáról indulunk reggel 7 óra környékén, de Szegedi, vagy Debreceni, Budapesti csatlakozás is lehetséges. Jelentkezz időben és akár hozzád is alakíthatjuk a programot, hiszen kisbusszal megyünk!

1. nap: Székelyföld felé tartva első célállomásunk a mindenki által ismert Fogarasi-havasok lesz, majd a Transzfogarasi út, ide legutóbb Békéscsabai indulással öt és fél óra alatt értünk el. Menet közben a pihenőhelyeket úgy alakítjuk, hogy lássunk is valamit és ne kelljen egy benzinkút már 157 ember által használt wc-jét igénybe venni. Útközben és majd visszafelé tartva is rengeteg helyen meg tudunk majd állni, ezt, mivel kis csoportban utazunk, ezt megtehetjük és megbeszéljük, de itt a térképünkön sok új és érdekes, izgalmas helyet lehet találni:

2. nap: Reggeli után egy Esztenára látogatunk el, ahol nem csak megnézhetjük, hanem ki is próbálhatjuk a birkafejést és meg is kóstolhatjuk a friss Ordát. Délután a Szent Anna-tóhoz és a Mohos-tőzegláphoz kirándulunk. Időnkbe még Bálványosvár felfedezése is beleférhet, vagy a Torjai büdösbarlanghoz is el tudunk menni.

Nézd meg a filmünket, amit egy esztenán készítettünk

3. nap: Bőséges és finom svédasztalos eggeli után a  Gyimesek, Gyimesfelsőlok, Gyimesközéplok, Gyimesbükk felé vesszük az irányt, ahol egészen az ezer éves határig autózunk, de ha látunk valami érdekeset, szépet, akkor megállunk és lefotózzuk, lefilmezzük. Gyergyószentmiklós felé a Hagymás-hegységen át csodálatos tájakon utazva jutunk majd el. Kattints ide: útvonal A délutánt a Békás-szoros és a Békás-patak és a Gyilkos tó környékén töltjük el, de rövid kirándulást is tehetünk a Kis Békás-szorosban. A naplementét a Pongrác tetőn nézhetjük meg, ahonnan 30 perc alatt a szállásunkra is érhetünk, ahol majd bőséges vacsora vár minket.

4. nap: A Hargita-hegység, a Madarasi-Hargita felé indulunk reggel, ahol a hegyre felérve rövid sétát teszünk a Székelyek szent hegyén, a kopjafákkal teli 1801 méter magas hegycsúcson. Visszafelé megállunk pár fotót készíteni a Zetelaki tónál, majd Székelyvarságra utazunk. A szállásunk Farkaslakán lesz.

5 nap: Sajnos hazafelé indulunk, de még nem érnek véget a kirándulásaink, hiszen menet közben megállunk Segesváron, kitérőt teszünk Berethalom felé és ha időnkbe belefér, akkor meg tudunk majd állni Medgyes városában is.

Válassz a többi 2017-es nyári programunkból ide kattintva:

                                                                     Nyári programjaink 2017

Itt találod Székelyföld legjobb helyeit:

A szálláshelyinken a szobák 2-3-4 ágyasak és minden szobához külön wc és zuhanyzó tartozik. Az udvarban a vendégeknek külön zárt parkolót tartunk fent. Ingyenes internet használat és Tv. Gyerekeknek Játszótér, grillezés, bográcsozást és szalonna sütést lehet szervezni.

A kirándulások időpontjai:

                               július 8. – 12.

                               július 15. – 19.

                              augusztus 23. – 27.

Budapesti indulás lehetséges.

Részvételi díj tartalmaz:  4. éjszakát,  4. reggelit és 4. vacsorát, tehát félpanziós. Az 5 napos kirándulás részvételi díja 62 ezer, Ft. gyerekeknek 6 éves kor alatt 33% kedvezmény. A részvételi díj tartalmazza a Debreceni, Szegedi indulást-érkezést, a teljes útiköltséget, ami kisbusszal történik és az idegenvezetés díját is.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépődíjakat, fakultatív programok részvételi díját, a biztosítást, az útlemondási biztosítás.

JELENTKEZÉS ITT: KAPCSOLAT

Jelentkezni itt a honlapon, a facebookon, vagy a turak.erdelyben@gmail.com e-mail címen,

vagy telefonon lehet: +36705772681

Utazási feltételek:
A túrákra, kirándulásokra  feltétlenül szükséges:
– Kényelmes túrabakancs és váltócipő
– Strapabíró túraruha és réteges meleg öltözet (minimum: póló, vékony pulóver és meleg pulóver vagy polárfelső, esőköpeny, kabát (pl. széldzseki)
– Kisebb hátizsák, az egy napos túrákra
Jó ha van:
– Túrabot (részben tehermentesíti a térded)
– Fürdőruha
– Szélnadrág (szeles vagy esős időben melegen tart)*

Foglald le te is a szállásodat Erdélyben az ajánlásunkkal ide kattintva:
Szállások Erdélyben

FPeter Tur Transylvania SRL Cod Unic Inregistrare: 3419966   J5/325/2015
Sediu social: Salonta, Strada Kulin György Nr. 37

RO:   +40723579523  HU: +36705772681

You may also like...