Ősszel is vár minket Erdély!

Szeptemberben mi még végigutazunk a Transzfogarasi úton, de előtte még sok szép helyre is el fogunk menni. Tarts TE is velünk Budapesti indulással!

Erdélyt nem lehet néhány nap alatt bejárni, mi éppen ezért választjuk Dél-Erdélyt kirándulásunk helyszínéül, ahol csodálatos várakat, fantasztikus hegyeket és szűk szurdokokat is találhatunk. Mi busszal utazva Budapesti  indulással mégis egy kitűnő lehetőséget ajánlunk annak, aki szereti a természetet, várakat, városokat és velünk tartana fotózni, filmezni és élményekkel teli 6 napot szeretne eltölteni Erdélyben.

Miért éppen minket érdemes velünk jönni?

…mert míg általában az utazási irodák a nyárra, a fő szezonra koncentrálnak, nem ismerik Erdély titkos és csodaszép helyeit, addig mi egész évben járjuk Erdélyt, folyamatosan frissítjük a honlapjainkat és a facebookos oldalunkat saját fotóinkkal, filmjeinkkel. Olyan helyismeretre tettünk szert az évek alatt, aminek hála a velünk tartók a szűkös idejüket biztosan jól  ki fogják tudni használni ezen a túrán. Fotózni, filmezni szeretnénk mi is és majd ott állunk meg, ahol akarunk. Mi nem teljesítmény túrára megyünk, az kirándulásaink bárki számára könnyen teljesíthetőek.

1. nap: Indulás, reggeli órákban Budapestről, majd Szeged, Temesvár mellett elhaladva, a Szárkő-havasok felé vesszük az irányt, amit a Bánát tetejének is hívnak. Itt egészen 1760 méter magasságig fel tudunk menni buszunkkal a Muntele Mic csúcsán, a hegytetőn lévő keresztig, ahonnan csodálatos panorámánk lehet a Bánáti medencére és a Szárkő-hegységre. Vacsora előtt még Vajdahunyad várát nézzük meg.

Foglald le te is a szállásodat Erdélyben az ajánlásunkkal ide kattintva:
Szállások Erdélyben

2. nap: Korai indulással, először a Véka-szurdokot fedezzük fel, majd a Bóli barlangnál állunk meg. Petrozsényen keresztül jutunk el a Zsiec patakhoz, melynek csodálatos szurdok-völgyét követve a Transalpina úton haladunk végig a Páringi-havasok legmagasabb részéig, közel 2300 méter magasságig. Megállunk majd a Lézer tónál, majd visszafelé a Vidra tó partját követve utazunk tovább. Rövid ideig az Olt völgyét követjük, majd kis falvakon keresztül a Transzfogarasi út felé fordulunk. Szállásunk Nagyszeben környékén lesz.

Fedezd fel Erdélyt a magazinunkon keresztül!

Erdély magazin

3.nap: Reggeli után a Transzfogarasi út felé indulunk, megállunk a Bílea tó környékén. Brassó felé haladva megállunk Kerc cisztercita kolostoránál és vacsora előtt Brassó központjában sétálunk.

4. nap: A Peles kastély felé indulunk, hogy még nyitásra odaérjünk. Vagy Sinaia-ból, vagy Busteni-ből felvonóval megyünk fel a Bucsecs-hegységbe, ami közel 1900 m magasan fekszik.  Itt szép kilátásunk lehet a Prahova völgyéra, a Szarvas-völgyre. Szállásunk a Szent Anna tó környékén lesz, ahol medvelesre is lesz lehetőségünk.

5. nap. Reggeli után felkeressük a Bálványos hegy vulkáni tevékenységeit jellemző helyeket (Torjai büdösbarlang), majd a kora őszi Szent Anna tavat fogjuk körbesétálni. Megállunk Árkoson, ahol a vártemplomot nézhetjük meg és a közelben kecske és juhsajt (füstölt) vásárlására is lesz lehetőség. Szállásunk Brassó környékén lesz.

6. nap: Hazafelé indulunk, de útközben nem benzinkutakon, hanem olyan helyeken igyekszünk majd megállni, ahol van látnivaló is. Megállunk például Algyógyon, ahol a vízesést is megtekinthetjük.

A szálláshelyeinken a szobák 2-3-4 ágyasak és minden szobához külön wc és zuhanyzó tartozik. Az étkezés félpanziós, bőséges. Ingyenes az internet használata a szálláshelyeken.

A kirándulás időpontja:

                              indulás: 2018 szeptember 25.   –    hazaérkezés: 2018 szeptember 30.

Részvételi díj tartalmaz:  5 éjszakát,  5 reggelit és 5 vacsorát, tehát félpanziós. A 6 napos kirándulás részvételi díja  68 ezer, Ft. gyerekeknek 6 éves kor alatt 33% kedvezmény. A részvételi díj tartalmazza a Budapesti, Debreceni, Kecskeméti, Szegedi indulást-érkezést, a teljes útiköltséget, ami kisbusszal történik és az idegenvezetés díját is.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépődíjakat, fakultatív programok részvételi díját, a biztosítást, az útlemondási biztosítást.

JELENTKEZÉS ITT: KAPCSOLAT

Jelentkezni itt a honlapon, a facebookon, vagy a turak.erdelyben@gmail.com e-mail címen,

illetve telefonon lehet: +36706775870

Utazási feltételek:
A túrákra, kirándulásokra  feltétlenül szükséges:
– Kényelmes túrabakancs és váltócipő
– Strapabíró túraruha és réteges meleg öltözet (minimum: póló, vékony pulóver és meleg pulóver vagy polárfelső, esőköpeny, kabát (pl. széldzseki)
– Kisebb hátizsák, az egy napos túrákra
Jó ha van:
– Túrabot (részben tehermentesíti a térded)
– Fürdőruha
– Szélnadrág (szeles vagy esős időben melegen tart)*

FPeter Tur Transylvania SRL Cod Unic Inregistrare: 3419966   J5/325/2015
Sediu social: Salonta, Strada Kulin György Nr. 37                           
Telefon: +36706775870

A legjobb helyeket Erdélyben itt találod a térképünkön:

KIRÁNDULJ TE IS VELÜNK ŐSSZEL A BIHARI HEGYEKBE: 

Őszi kirándulások a Bihari hegyekbe

Foglalj TE is biztonságosan szállást Erdélyben és Székelyföldön!

 

You may also like...