Kirándulás Dél-Erdélybe, a csodák földjére

Erdélyt nem lehet 5 nap alatt bejárni, egy hónap, egy élet is kevés lenne ehhez. Mi viszont kisbusszal utazva Kelet-Magyarországi indulással mégis egy kitűnő lehetőséget ajánlunk annak a pár résztvevőnek, akik szeretik a természetet, kíváncsiak a Kárpátok hegyeire, szurdokaira és velünk tartanának fotózni, filmezni és élményekkel teli 5 napot szeretnének eltölteni Erdélyben, annak a déli részén, ahová oly kevesen jutnak csak el. Persze nem kell megrémülni, mi nem teljesítmény túrára megyünk!!!

Miért éppen minket érdemes velünk jönni?

…mert míg általában az utazási irodák a nyárra, a fő szezonra koncentrálnak, nem ismerik Erdély titkos és csodaszép helyeit, addig mi egész évben járjuk Erdélyt, folyamatosan frissítjük a honlapunkat és a facebookos oldalunkat saját fotóinkkal, filmjeinkkel. Olyan helyismeretre tettünk szert az évek alatt, aminek hála a velünk tartók a szűkös idejüket biztosan jól  ki fogják tudni használni ezen a túrán. Mi a nyári túráinkon nem nagybuszokkal utazunk, ahol személytelenné válsz, hanem kisbuszokkal, amikkel gyorsabban haladhatunk, nem telik le a vezetési idő és nem tart egy wc szünet egy órán keresztül! Velünk adott időn belül sokkal több helyre eljut a kiránduló! Persze egy 40-50 fős csoporttal akarsz tartani, akkor készülj fel, hogy 2 nap megy majd el csak az oda-vissza útra! Nekünk nem az a célunk, hogy még 3 nap után sem ismerjünk mindenkit, hanem az, hogy mi is meg tudjuk csodálnunk azt a sok szép várat, völgyet, ahová elviszünk! Fotózni, filmezni szeretnénk mi is és kisbuszainkkal ott állunk meg, ahol akarunk. Mi nem teljesítmény túrára megyünk, az útjaink bárki számára könnyen teljesíthetőek.

Tudjuk, ezen a kiránduláson is öt napig mindenki meg fog feledkezni arról, hogy honnan is jött, mit hagyott maga mögött, hiszen azokon a csodálatos természet által alkotott helyeken tényleg el lehet felejteni mindent. Egy ilyen különleges, élményekben gazdag kirándulásra hívunk mindenkit, aki szereti a természetet. Sok túraútvonalunkat nem lehet könnyen megtalálni, hiszen azok egyetlen utazási iroda kínálatában sem szerepelnek. Sok helyet mi fedeztünk fel, tettünk ismertté.

Mi általában Békéscsabáról indulunk reggel 7 óra környékén, de Szegedi, vagy Debreceni, Budapesti csatlakozás is lehetséges. jelentkezz időben és akár hozzád is alakíthatjuk a programot, hiszen kisbusszal megyünk!

1. nap:  A Szárkő-havasok felé vesszük az irányt, ahol egészen 1760 méter magasságig fel tudunk menni kisbuszunkkal a hegytetőn lévő keresztig, ahonnan csodálatos panorámánk lehet a Bánáti medencére és a Szárkő-hegységre. Almafatelep felé folytatjuk az utunkat, csodálatos völgyeken keresztül. Úgy 15 kilométert autózunk erdészeti úton.

Hunyad megye déli része felé tartva a Ruszkicai márványbányát is felfedezzük, még mielőtt a szállásunkra érnénk. Elképesztő és fantasztikus érzés ott állni a kisbusznyi márványtömbök mellett.

2. nap. A Déli-Kárpátok felfedezését a Szárkő-hegység után a Retyezátnál folytatjuk. Itt elautózunk az általunk elnevezett Piramis kilátóhelyre, ahonnan csodálatos kilátásunk lesz a Hátszegi medencére. Sokan ezt a helyet a föld egyik "energia pontjának" is tartják. Utána kisbuszunkkal a Gura Apelor víztározóhoz utazunk, (egészen 1200 méter magasságig) ami a Retyezát és a Godján-hegység vízválasztója.

3. nap. A bőséges svédasztalos reggeli után (a szállásadóink által készített zakuszkát és padlizsánkrémet, áfonyalekvárt is megkóstolhatjuk) a Zsil folyó völgye felé vesszük az irányt, ahol a Véka-szurdoknál teszünk egy kis kitérőt és a Bóli barlangba is ellátogatunk. A Zsiec patak völgyében folytatjuk utunkat, ahol 4 nagyobb és megszámlálhatalan kisebb vízesés, forrás, csorgó található. A Lotru folyót követve a Transalpina útra teszünk kitérőt, majd a Vidra tavat követve az Olt folyóig követjük a Lotru folyót. Szállásunk Brassó környékén lesz.

4 nap. Reggeli után Brassópojánán kersztül a Törcsvári-szoros felé utazunk, ahol az Alsómoécs településéhez tartozó Magura és Pestera csodálatos vidékét is megnézzük, amit a Királykő-hegység és a Bucsecs-hegység völgyében találunk. Persze mivel kevesen leszünk, így kívánságnak megfelelően is tudjuk alakítani a programot, hiszen annyi látnivaló van a környéken… Szállásunk a Szent Anna tó közelében lesz.

De csak nézzétek meg a legkedveltebb virtuális térképünket itt: 

5 nap. Sajnos hazafelé vesszük az irányt, de reggel, amikor még senki sem lesz rajtunk kívül a Szent Anna-tó partján, visszemlékezhetünk arra a pár csodálatosan eltöltött napra. Utána irány a Fogarasi-havasok, a Transzfogarasi út. Hazafelé tartva persze majd még megállunk néhány helyen, ahol fotózhatunk.

Válassz a többi 2017-es nyári programunkból ide kattintva:

                                                                     Nyári programjaink 2017

A szálláshelyeinken a szobák 2-3-4 ágyasak és minden szobához külön wc és zuhanyzó tartozik. Az udvarban a vendégeknek külön zárt parkolót tartunk fent. Ingyenes internet használat és Tv, gyerekeknek játszótér, grillezés, bográcsozást és szalonna sütést lehet szervezni.

A kirándulások időpontjai:

                               2017. június 25. – 29.

                              2017. augusztus 6. – 10.

                              2017. augusztus 17. – 21.

Budapesti indulás is lehetséges.

Részvételi díj tartalmaz:  4. éjszakát,  4. reggelit és 4. vacsorát, tehát félpanziós. Az 5 napos kirándulás részvételi díja 64 ezer, Ft. gyerekeknek 6 éves kor alatt 33% kedvezmény. A részvételi díj tartalmazza a Debreceni, Szegedi indulást-érkezést, a teljes útiköltséget, ami kisbusszal történik és az idegenvezetés díját is.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépődíjakat, fakultatív programok részvételi díját, a biztosítást, az útlemondási biztosítás.

JELENTKEZÉS ITT: KAPCSOLAT

Jelentkezni itt a honlapon, a facebookon, vagy a turak.erdelyben@gmail.com e-mail címen,

illetve telefonon lehet: +36705772681

Utazási feltételek:
A túrákra, kirándulásokra  feltétlenül szükséges:
– Kényelmes túrabakancs és váltócipő
– Strapabíró túraruha és réteges meleg öltözet (minimum: póló, vékony pulóver és meleg pulóver vagy polárfelső, esőköpeny, kabát (pl. széldzseki)
– Kisebb hátizsák, az egy napos túrákra
Jó ha van:
– Túrabot (részben tehermentesíti a térded)
– Fürdőruha
– Szélnadrág (szeles vagy esős időben melegen tart)*

Foglald le te is a szállásodat Erdélyben az ajánlásunkkal ide kattintva:
Szállások Erdélyben

FPeter Tur Transylvania SRL Cod Unic Inregistrare: 3419966   J5/325/2015
Sediu social: Salonta, Strada Kulin György Nr. 37

RO: +40723579523 HU: +36705772681

You may also like...