Dél-Erdélybe kirándulunk, a csodák földjére

Tarts velünk te is, ha magad mögött szeretnéd hagyni minden gondodat és szeretnéd a friss hegyi levegőt beszívni mélyen a tüdődbe… -ha csak a szellő lágy simítását akarod érezni arcodon -ha érintetlen, gyönyörű vad és érintetlen tájakra, kalandokra vágysz …akkor is velünk tarthatsz, ha a hegyekből szeretnél végig nézni a világunkon, Erdélyen … kirándulj velünk, ha csak a patakok csobogását, zaját a szél süvítését hallanád szívesen… Kirándulásainkat bátran ajánljuk 6-tól 66 éves korig.

Miért éppen minket érdemes választani?

…mert míg általában az utazási irodák a nyárra, a fő szezonra koncentrálnak, nem ismerik Erdély titkos és csodaszép helyeit, addig mi egész évben járjuk Erdélyt, folyamatosan frissítjük a honlapunkat és a facebookos oldalunkat saját fotóinkkal, filmjeinkkel. Olyan helyismeretre tettünk szert az évek alatt, aminek hála a velünk tartók a szűkös idejüket biztosan jól  ki fogják tudni használni ezen a túrán. Mi a nyári túráinkon nem nagybuszokkal utazunk, ahol személytelenné válsz, hanem kisbuszokkal, amikkel gyorsabban haladhatunk, nem telik le a vezetési idő és nem tart egy wc szünet egy órán keresztül! Velünk adott időn belül sokkal több helyre eljut a kiránduló! Persze ha egy 40-50 fős csoporttal akarsz tartani, akkor készülj fel, hogy 2 nap megy majd el csak az oda-vissza útra! Mindenki mérlegelheti, hogy ha például csak 5 napra megy Erdélybe, akkor igazából csak 3 nap jut arra, hogy lásson is valamit! Nekünk nem az a célunk, hogy még 3 nap után sem ismerjünk mindenkit, hanem az, hogy mi is meg tudjuk csodálnunk azt a sok szép várat, völgyet, ahová elviszünk! Fotózni, filmezni szeretnénk mi is és kisbuszainkkal ott állunk meg, ahol akarunk. Mi nem teljesítmény túrára megyünk, az útjaink bárki számára könnyen teljesíthetőek.

Ide kattintva a 2019-es kirándulásainkat láthatjátok: 

Ezt a filmet is mi készítettük!

Tarts te is velünk hat napra Dél-Erdélybe és szerezzünk együtt felejthetetlen élményeket! Mi általában Békéscsabáról indulunk reggel 7 óra környékén, de Szegedi, vagy Debreceni, Budapesti csatlakozás is lehetséges. jelentkezz időben és akár hozzád is alakíthatjuk a programot, hiszen kisbusszal megyünk! Kattints a kiemelésekre, úgy a kirándulásaink célpontjait is megismerheted!

1. nap:  A Szárkő-havasok, a Bánát teteje felé vesszük az irányt, ahol egészen 1760 méter magasságig fel tudunk menni kisbuszunkkal a hegytetőn lévő keresztig, ahonnan csodálatos panorámánk lehet a Bánáti medencére és a Szárkő-hegységre. Almafatelep felé folytatjuk az utunkat, csodálatos völgyeken keresztül. Kb. 15 kilométert autózunk erdészeti úton.

Érdekességek, információk, fotók, cikkek, ez mind az Erdélyi túrák magazinja!

Hunyad megye déli része felé tartva a Ruszkicai márványbányát is felfedezzük, még mielőtt a szállásunkra érnénk. Elképesztő és fantasztikus érzés ott állni a kisbusznyi márványtömbök mellett.

2. nap: A Déli-Kárpátok felfedezését a Szárkő-hegység után a Retyezátnál folytatjuk. Itt elautózunk az általunk elnevezett Piramis kilátóhelyre, ahonnan csodálatos kilátásunk lesz a Hátszegi medencére. Sokan ezt a helyet a föld egyik “energia pontjának” is tartják. Utána kisbuszunkkal a Vizek-szája tó (Gura Apelor) víztározóhoz utazunk, (egészen 1200 méter magasságig) ami a Retyezát és a Godján-hegység vízválasztója. A tavat megkerüljük egy olyan úton, ami sok tekintetben felülmúlja a Transzfogarasi utat. Vízesésből ihatunk és belekóstolunk az igazi vadonba.

3. nap: Reggel ismét útra kelünk majd a bőséges svédasztalos reggelink után ( a szállásadóink által készített  zakuszkát és padlizsánkrémet, áfonyalekvárt is megkóstolhatjuk) a Zsil folyó völgye felé vesszük az irányt, ahol a Véka-szurdoknál teszünk egy kis kitérőt és a Bóli barlangba is ellátogatunk. A Zsiec patak völgyében folytatjuk utunkat, ahol 4 nagyobb és megszámlálhatalan kisebb vízesés, forrás, csorgó található. A Lotru folyót követve a Transalpina útra teszünk kitérőt, majd a Vidra tavat, (Barajul Vidra) követve az Olt folyóig követjük a Lotru folyót. Szállásunk Nagyszeben környékén lesz.

4 nap: Reggeli után  irány a Fogarasi-havasok, a Transzfogarasi út. Itt a Bílea tónál töltjük el a délelőttöt és a bátrabbak egy hágóra is felmászhatnak. Az alagúton átutazunk a Capra vízeséshez és a déli rész panorámáját is megcsodáljuk.majd délután a Törcsvári-szoros felé utazunk, a Törcsvári kastélyhoz.  Szállásunk Brassó környékén lesz.

5. nap: Reggel az első célpontunk a Hétlétrás vízesés lesz, utána Székelyföld felé vesszük az irányt, ahol a Szent Anna tó partján sétálhatunk. Fakultatív programként medvelesen lehet majd részt venni.

6. nap: Sajnos már hazafelé kell vennünk az irányt, de útközben meg tudunk majd állni pihenőre Kerc, cisztercita apátságánálSzelindek váránál, Algyógyi-vízesésnél és még sok más helyen, ami az időnkbe belefér.

A szálláshelyeinken ahol majd megszállunk, a szobák 2-3-4 ágyasak és minden szobához külön wc és zuhanyzó tartozik.  Ingyenes internet használat és Tv.

A kirándulások időpontja:

  •                                    2019. június               25. – 30.   
  •                                    2019. július                 8. – 13.
  •                                            2019. augusztus        6. – 11.

A részvételi díj tartalmaz:  5 éjszakát,  5 reggelit és 5 vacsorát, tehát félpanziós. A 6 napos kirándulás részvételi díja 78 ezer, Ft. gyerekeknek 6 éves kor alatt 33% kedvezmény. A részvételi díj tartalmazza a Debreceni, Szegedi indulást-érkezést, a teljes útiköltséget, ami kisbusszal történik és az idegenvezetés díját is. A részvételi díj nem tartalmazza a belépődíjakat, fakultatív programok részvételi díját, a biztosítást, az útlemondási biztosítás.

JELENTKEZÉS ITT: KAPCSOLAT

Jelentkezni itt a honlapon, a facebookon, vagy a turak.erdelyben@gmail.com e-mail címen,

illetve telefonon lehet: +36706775870

Utazási feltételek:
A túrákra, kirándulásokra  feltétlenül szükséges:
– Kényelmes túrabakancs és váltócipő
– Strapabíró túraruha és réteges meleg öltözet (minimum: póló, vékony pulóver és meleg pulóver vagy polárfelső, esőköpeny, kabát (pl. széldzseki)
– Kisebb hátizsák, az egy napos túrákra
Jó ha van:
– Túrabot (részben tehermentesíti a térded)
– Fürdőruha
– Szélnadrág (szeles vagy esős időben melegen tart)*

Kedvelj minket a facebookon: FACEBOOK – ERDÉLYI TÚRÁK

Foglald le te is a szállásodat Erdélyben az ajánlásunkkal ide kattintva:
Szállások Erdélyben

FPeter Tur Transylvania SRL Cod Unic Inregistrare: 3419966   J5/325/2015
Sediu social: Salonta, Strada Kulin György Nr. 37                                     
kapcsolat: HU +36706775870

Fedezd fel te is Erdély legszebb helyeit a térképünkön: 

SZÁLLÁSOK ERDÉLYBEN ÉS SZÉKELYFÖLDÖN: