Ismét Erdélyben járt Károly herceg

Ismét erdélyi magánlátogatásra érkezett Károly herceg – közölte a Mediafax hírügynökség. A brit trónörökös magánrepülője kedden a kora délutáni órákban szállt le a marosvásárhelyi repülőtéren. Károly herceg előbb a Brassó megyei Szászfehéregyházára (Viscri) utazott, ahol szemügyre vette a tulajdonában levő falusi házat, majd estére a székelyföldi Miklósvárra érkezett, ahol Kálnoky Tibor gróf rezidenciáján éjszakázik. 

A Mediafax tudni véli, hogy a herceg szerdán Zalánpatakra (Valea Zalanului) megy, ahol egy több falusi házból álló épületegyüttessel rendelkezik. Károly herceg székelyföldi birtokán erdélyi fekete kopasznyakú tyúkokat és mangalicákat nevelnek.

Ismerd meg Erdély nevezetességeit:

A herceg visszajáró vendégnek számít Romániában. Legutóbb tavaly júniusban járt Erdélyben, majd pár napos zalánpataki pihenő után Bukarestben találkozott Victor Ponta miniszterelnökkel és Traian Basescu államfővel. A herceg többször is lelkesen nyilatkozott az ember és a környezet sajátos erdélyi viszonyáról, amelyet szerinte Európa más tájain már alig lehet megtalálni. 

A brit királyi család erdélyi magyar gyökerekkel is rendelkezik: II. Erzsébet királynő ükanyja, Rhédey Klaudia a Maros megyei Erdőszentgyörgyön született 1812-ben, és az ottani Rhédey-kastélyban nevelkedett.

Ezeket a szálláshelyeket ajánljuk nektek Erdélyben:

Forrás: Mandiner

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ellenőrző kód * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.