Kirándulás Dél-Erdélybe, a csodák földjére

Tarts velünk te is, ha magad mögött szeretnéd hagyni minden gondodat és szeretnéd a friss hegyi levegőt beszívni mélyen a tüdődbe… -ha csak a szellő lágy simítását akarod érezni arcodon -ha érintetlen, gyönyörű vad és érintetlen tájakra, kalandokra vágysz …akkor is velünk tarthatsz, ha a hegyekből szeretnél végig nézni a világunkon, Erdélyen … kirándulj velünk, ha csak a patakok csobogását, zaját a szél süvítését hallanád szívesen… Kirándulásainkat bátran ajánljuk 6-tól 66 éves korig.

Miért éppen minket érdemes választani?

…mert míg általában az utazási irodák a nyárra, a fő szezonra koncentrálnak, nem ismerik Erdély titkos és csodaszép helyeit, addig mi egész évben járjuk Erdélyt, folyamatosan frissítjük a honlapunkat és a facebookos oldalunkat saját fotóinkkal, filmjeinkkel. Olyan helyismeretre tettünk szert az évek alatt, aminek hála a velünk tartók a szűkös idejüket biztosan jól  ki fogják tudni használni ezen a túrán. Mi a nyári túráinkon nem nagybuszokkal utazunk, ahol személytelenné válsz, hanem kisbuszokkal, amikkel gyorsabban haladhatunk, nem telik le a vezetési idő és nem tart egy wc szünet egy órán keresztül! Velünk adott időn belül sokkal több helyre eljut a kiránduló! Persze ha egy 40-50 fős csoporttal akarsz tartani, akkor készülj fel, hogy 2 nap megy majd el csak az oda-vissza útra! Mindenki mérlegelheti, hogy ha például csak 5 napra megy Erdélybe, akkor igazából csak 3 nap jut arra, hogy lásson is valamit! Nekünk nem az a célunk, hogy még 3 nap után sem ismerjünk mindenkit, hanem az, hogy mi is meg tudjuk csodálnunk azt a sok szép várat, völgyet, ahová elviszünk! Fotózni, filmezni szeretnénk mi is és kisbuszainkkal ott állunk meg, ahol akarunk. Mi nem teljesítmény túrára megyünk, az útjaink bárki számára könnyen teljesíthetőek.

Ezt a filmet is mi készítettük!

Tarts te is velünk hat napra Dél-Erdélybe és szerezzünk együtt felejthetetlen élményeket! Mi általában Békéscsabáról indulunk reggel 7 óra környékén, de Szegedi, vagy Debreceni, Budapesti csatlakozás is lehetséges. jelentkezz időben és akár hozzád is alakíthatjuk a programot, hiszen kisbusszal megyünk! Kattints a kiemelésekre, úgy a kirándulásaink célpontjait is megismerheted!

1. nap:  A Szárkő-havasok, a Bánát teteje felé vesszük az irányt, ahol egészen 1760 méter magasságig fel tudunk menni kisbuszunkkal a hegytetőn lévő keresztig, ahonnan csodálatos panorámánk lehet a Bánáti medencére és a Szárkő-hegységre. Almafatelep felé folytatjuk az utunkat, csodálatos völgyeken keresztül. Kb. 15 kilométert autózunk erdészeti úton.

Érdekességek, információk, fotók, cikkek, ez mind az Erdélyi túrák magazinja!

Hunyad megye déli része felé tartva a Ruszkicai márványbányát is felfedezzük, még mielőtt a szállásunkra érnénk. Elképesztő és fantasztikus érzés ott állni a kisbusznyi márványtömbök mellett.

2. nap: A Déli-Kárpátok felfedezését a Szárkő-hegység után a Retyezátnál folytatjuk. Itt elautózunk az általunk elnevezett Piramis kilátóhelyre, ahonnan csodálatos kilátásunk lesz a Hátszegi medencére. Sokan ezt a helyet a föld egyik “energia pontjának” is tartják. Utána kisbuszunkkal a Vizek-szája tó (Gura Apelor) víztározóhoz utazunk, (egészen 1200 méter magasságig) ami a Retyezát és a Godján-hegység vízválasztója. A tavat megkerüljük egy olyan úton, ami sok tekintetben felülmúlja a Transzfogarasi utat. Vízesésből ihatunk és belekóstolunk az igazi vadonba.

3. nap: Reggel ismét útra kelünk majd a bőséges svédasztalos reggelink után ( a szállásadóink által készített  zakuszkát és padlizsánkrémet, áfonyalekvárt is megkóstolhatjuk) a Zsil folyó völgye felé vesszük az irányt, ahol a Véka-szurdoknál teszünk egy kis kitérőt és a Bóli barlangba is ellátogatunk. A Zsiec patak völgyében folytatjuk utunkat, ahol 4 nagyobb és megszámlálhatalan kisebb vízesés, forrás, csorgó található. A Lotru folyót követve a Transalpina útra teszünk kitérőt, majd a Vidra tavat, (Barajul Vidra) követve az Olt folyóig követjük a Lotru folyót. Szállásunk Nagyszeben környékén lesz.

4 nap: Reggeli után  irány a Fogarasi-havasok, a Transzfogarasi út. Itt a Bílea tónál töltjük el a délelőttöt és a bátrabbak egy hágóra is felmászhatnak. Az alagúton átutazunk a Capra vízeséshez és a déli rész panorámáját is megcsodáljuk. Szállásunk Brassó környékén lesz.

5. nap: Igyekszünk már a reggeli nyitásra ott lenni a Peles-kastélynál, majd délután a Törcsvári-szoros felé utazunk, a Törcsvári kastélyhoz. Délután lesz még időnk kirándulni az Alsómoécs településéhez tartozó Pestera, Magura csodálatos vidékén, amit a Királykő-hegység és a Bucsecs-hegység völgyében találunk. Ha időnk engedi, akkor a Zernyesti-szorosban is sétálunk. Persze mivel kevesen leszünk, így kívánságnak megfelelően is tudjuk alakítani a programot, hiszen annyi látnivaló van a környéken…

6. nap: Sajnos már hazafelé kell vennünk az irányt, de útközben meg tudunk majd állni pihenőre Kerc, cisztercita apátságánálSzelindek váránál, Algyógyi-vízesésnél és még sok más helyen, ami az időnkbe belefér.

A szálláshelyeinken ahol majd megszállunk, a szobák 2-3-4 ágyasak és minden szobához külön wc és zuhanyzó tartozik.  Ingyenes internet használat és Tv.

A kirándulások időpontja:

  •                                2018. augusztus    25. – 30.   

A részvételi díj tartalmaz:  5 éjszakát,  5 reggelit és 5 vacsorát, tehát félpanziós. A 6 napos kirándulás részvételi díja 74 ezer, Ft. gyerekeknek 6 éves kor alatt 33% kedvezmény. A részvételi díj tartalmazza a Debreceni, Szegedi indulást-érkezést, a teljes útiköltséget, ami kisbusszal történik és az idegenvezetés díját is. A részvételi díj nem tartalmazza a belépődíjakat, fakultatív programok részvételi díját, a biztosítást, az útlemondási biztosítás.

JELENTKEZÉS ITT: KAPCSOLAT

Jelentkezni itt a honlapon, a facebookon, vagy a turak.erdelyben@gmail.com e-mail címen,

illetve telefonon lehet: +36706775870

Utazási feltételek:
A túrákra, kirándulásokra  feltétlenül szükséges:
– Kényelmes túrabakancs és váltócipő
– Strapabíró túraruha és réteges meleg öltözet (minimum: póló, vékony pulóver és meleg pulóver vagy polárfelső, esőköpeny, kabát (pl. széldzseki)
– Kisebb hátizsák, az egy napos túrákra
Jó ha van:
– Túrabot (részben tehermentesíti a térded)
– Fürdőruha
– Szélnadrág (szeles vagy esős időben melegen tart)*

Foglald le te is a szállásodat Erdélyben az ajánlásunkkal ide kattintva:
Szállások Erdélyben

FPeter Tur Transylvania SRL Cod Unic Inregistrare: 3419966   J5/325/2015
Sediu social: Salonta, Strada Kulin György Nr. 37                                     
kapcsolat: HU +36706775870

Itt megnézheted a nyári programjainkat:

Fedezd fel te is Erdély legszebb helyeit a térképünkön: 

SZÁLLÁSOK ERDÉLYBEN ÉS SZÉKELYFÖLDÖN: