NAGY Erdélyi körút

Erdélyt, Székelyföldet nem lehet csak úgy pár nap alatt bejárni, egy hónap is kevés lenne ehhez. Ezért is teszünk eleget több Erdélyi túrás barát kérésének és egy igazán tartós programot kínálva invitáljuk önöket is Erdélybe. Mi kisbusszal utazva Kelet-Magyarországi indulással egy kitűnő lehetőséget ajánlunk annak, aki szereti a természetet, a hegyeket, folyókat, várakat, városokat és velünk tartana fotózni, filmezni és élményekkel teli 8 napot szeretne eltölteni Erdélyben és Székelyföldön. 

Vízimalom Sebesvárnál

Miért érdemes velünk jönni?

…mert míg általában az utazási irodák a nyárra, a fő szezonra koncentrálnak, nem ismerik Erdély titkos és csodaszép helyeit, addig mi egész évben járjuk Erdélyt, folyamatosan frissítjük a honlapunkat és a facebookos oldalunkat saját fotóinkkal, filmjeinkkel. Olyan helyismeretre tettünk szert az évek alatt, aminek hála a velünk tartók a szűkös idejüket biztosan jól ki fogják tudni használni ezen a túrán. Mi a nyári útjainkon nem nagybuszokkal utazunk, ahol személytelenné válsz, hanem kisbuszokkal, amikkel gyorsabban haladhatunk, nem telik le a vezetési idő és nem tart egy wc szünet egy órán keresztül! Velünk adott időn belül sokkal több helyre eljut a kiránduló! Persze egy 40-50 fős csoporttal akarsz tartani, akkor készülj fel, hogy 2 nap megy majd el csak az oda-vissza útra! Nekünk nem az a célunk, hogy még 3 nap után sem ismerjünk mindenkit, hanem az, hogy mi is meg tudjuk csodálni azt a sok szép falut, völgyet, ahová elviszünk! Fotózni, filmezni szeretnénk mi is és kisbuszainkkal ott állunk meg, ahol akarunk. Mi nem teljesítmény túrára megyünk, az útjaink bárki számára könnyen teljesíthetőek.

Sebesvári panoráma

Általában Békéscsabáról indulunk reggel 7 óra környékén, de Szegedi, vagy Debreceni csatlakozás is lehetséges. Az indulások helyszíne, időpontja a résztvevők felszállási helyétől is függhet, változhat. Jelentkezz időben és akár hozzád is alakíthatjuk a programot, hiszen kisbusszal megyünk!

1. nap Indulás a megbeszélt helyekről, majd Nagyvárad, a Király-hágó után Sebesváron állunk meg, ahol a várat és a vízimalmot nézzük meg. Délután A Tordai-hasadékban sétálunk, majd a szállásunk Torockón lesz.

2. nap: Torockói séta és a Torockószentgyörgyi vár felkeresése után, Erdélyi városokat látogatunk meg. A Nagyenyedi, Medgyesi és Segesvári megállók  után érkezünk a szállásunkra Farkaslakára.

Nagyenyedi panoráma

3. nap: Bőséges reggeli után, mielőtt még tömeg lepné el, a Parajdi sóbányát fedezhetjük fel. Délután a közeli Szovátára utazunk és a Medve-tó, vagy a Mogyorósi tóban fürdünk. Hazafelé Farkaslakára Korondon állunk meg vásárolni, szénégetők munkáját nézzük meg, majd Farkaslakán Tamási Áron emlékházát látogatjuk meg.

Medve tó

4. nap Reggel Szejkefürdő után Székelyudvarhely központját fedezhetjük fel, majd Zetelakán, Zeteváralján átutazva Székelyvarságra érkezünk, ahol a hatalmas területen fekvő települést, kilátót és A Csorgókő vízesést keressük fel. Szállásunk Gyergyószentmiklóson lesz. 

Székelyvarság

5. nap: Reggeli után a A Gyilkos tóhoz utazunk, sétálunk, majd a csodálatos A Békás-szorost keressük fel. A Kis-Békás-szorost is bejárjuk, majd Háromkút csodálatos völgyein, kaszálóin, hegyein keresztül a Gyimesekbe autózunk erdészeti utakon, ahol a szállásunk is lesz. A Gyimeseket felkeresők általában csak végig utaznak a falvakon az Ezer éves határig, mi azonban a vidék rejtett helyeit, völgyeit is láthatjuk. Megállunk többször és a helyieket is megszólítjuk, így betekintést kapva az életükbe.

Háromkút

6. nap: Fügéstetőn keresztül, elbúcsúzunk a Gyimesektől, a Naskalati hegyektől, majd Csíkszeredán, Tusnádfürdőn keresztül a Szent Anna-tóhoz utazunk. Estefelé medvéket lesünk meg majd természetes környezetükben. Szállásunk Bálványoson lesz.

7. nap:  A Bálványosi szállásunkról a Transzfogarasi út felé utazunk Baróton keresztül. A Bílea tónál a bátrabbak felmászhatnak az egyik hágóra, lefotózhatuk a Transzfogarasi út, a tó panorámáját. Kisbuszainkkal át tudunk menni az út déli oldalára is, ahonnan szinté remek a kilátás és a Capra vízesésnél fordulunk majd vissza Erdély felé. Szállásunk Nagyszeben környékén lesz.

Neked jár az Erdélyi túrák magazinja???

Erdély magazin

8. nap: Az utolsó napunkra is jut látnivaló, nem csak utazással telik el az idő. A szállásunkról az Algyógyi-vízeséshez utazunk, ahol a római fürdőt is megtekintjük, majd Déva várába megyünk felvonóval.  Hazafelé a Debrecenbe tartók megállnak a Boga-völgyben, míg a Szeged felé tartók Solymos váránál.

INDULÁS: 2018 július 5.  hazaérkezés: 2018 július 12.

                                              1 hölgy résztvevőnek van még részvételi lehetősége!

A részvételi díj tartalmaz:  7 éjszakát,  7 reggelit és 7 vacsorát, tehát félpanziós. A 8 napos kirándulás részvételi díja 104 ezer Ft. Gyerekeknek 6 éves kor alatt 33% kedvezmény. Ha már kirándultál velünk, akkor 5 ezer Ft. kedvezményt adunk, ha pedig legalább ketten jöttök, akkor egy évig megkaphatjátok az Erdélyi túrák magazinját. A részvételi díj tartalmazza a Békéscsabai, Debreceni vagy Szegedi indulást-érkezést, a teljes útiköltséget, ami kisbusszal történik és az idegenvezetés díját is.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépődíjakat, fakultatív programok részvételi díját, a biztosítást, az útlemondási biztosítás.

JELENTKEZÉS ITT: KAPCSOLAT

Jelentkezni itt a honlapon, a facebookon, vagy a turak.erdelyben@gmail.com e-mail címen,

vagy telefonon lehet: +36705772681

Utazási feltételek:
A túrákra, kirándulásokra  feltétlenül szükséges:
– Kényelmes túrabakancs és váltócipő
– Strapabíró túraruha és réteges meleg öltözet (minimum: póló, vékony pulóver és meleg pulóver vagy polárfelső, esőköpeny, kabát (pl. széldzseki)
– Kisebb hátizsák, az egy napos túrákra
Jó ha van:
– Túrabot (részben tehermentesíti a térded)
– Fürdőruha
– Szélnadrág (szeles vagy esős időben melegen tart)

Itt válogathatsz a nyári programjainkból: 

Nyári kirándulások Erdélybe és Székelyföldre, a Kárpátokba 2018

Foglald le te is a szállásodat Erdélyben az ajánlásunkkal ide kattintva:
Szállások Erdélyben

Ha legalább ketten velünk tartotok ezen az úton, akkor megajándékozunk 1. éven át az Erdélyi túrák magazin lapszámaival!

FPeter Tur Transylvania SRL Cod Unic Inregistrare: 3419966   J5/325/2015
Sediu social: Salonta, Strada Kulin György Nr. 37                                                   
 HU: +36706775870

A legjobb helyeket Erdélyben a térképünkön találod:

SZÁLLÁSOK ERDÉLYBEN ÉS SZÉKELYFÖLDÖN: 

You may also like...