Nárciszmező (Farkaslaka)

Korond és Székelyudvarhely között félúton, Farkaslaka közelében az úgynevezett “Kalonda tetőn” találunk nárciszmezőket. A nárcisz védett növény, leszedése tilos, büntetést vonhat maga után. Itt 850 méter körüli magasságban vannak a nárciszmezők, amik kisebb-nagyobb foltokat alkotnak. A Kalonda tető a Hargita-hegység vulkáni platójának része, a mélyben húzódó harmadkori üledékeket itt vulkáni kőzetek borítják. Vízválasztót képez a Nagy- és Kis-Küküllő között.

Ismerd meg Erdély nevezetességeit:


A fennsík napjainkban fás legelő, ahol elszórtan idős bükkfák (Fagus sylvatica) találhatók, amelyek nem nőnek olyan magasra, mint erdei társaik, mivel a nyílt terep miatt nem kell a napfény után versengeniük, ezért inkább terebélyesednek, csodálatos gömb alakú lombkoronát növesztettek. Megfigyelhető köztük néhány hengeres, kevésbé terebélyes lombkoronával rendelkező példány is, ez a koronaforma azt igazolja, hogy valamikor erdő borította a fennsíkot.

Foglald le te is a szállásodat Erdélyben az ajánlásunkkal ide kattintva:
Szállások Erdélyben

Ajánlott szálláshelyeink közül itt megtalálhatja az önnek megfelelőt:

A közelben ajánljuk még:
Farkaslaka
Szejkefürdő
Székelyudvarhely
A Csorgókő vízesés
Korond

A nárciszmező térképen:

Fedezz fel a filmünkben 20 csodálatos történelmi helyet Erdélyben!

A Kalonda-tetőn már 150-200 éve foglalkoznak szénégetéssel. Farkaslaka lakóinak a fakitermelés mellett ez volt a legfőbb bevételi forrása.

Utazzunk együtt Erdélybe! 2019 – körutazások.