A nyár még nem érhet véget …… Gyere velünk Kefalóniába, Görögországba ősszel

Nem csak Erdély és Székelyföld szépségeit tervezzük felfedezni idén, hanem Görögország, a Jón-tenger egyik szigetét, Kefaloniát is. Ide is kisbusszal megyünk, így nem csak a közeli strandokat tudjuk felfedezni, hanem a sziget rejtett zugait, titkos helyeit is. Minden nap majd más strandot tervezünk felkeresni, tehát ha nem csak az a vágyad, hogy emberek százai között napozz, akkor tarts velünk. 

Szeptember 18-án, az esti órákban tervezzük az indulást Békéscsaba – Szegedi megállással, majd Szerbián, Makedónián, Bitola, Kozáni-t érintve, majd végül komppal jutnánk el a szigetre. Már a kompút is csodálatos lesz, hiszen több órás az út. A távolság Szegedtől a kompig csak 1170 km. Pénteken az esti órákban indulunk és ketten vezetümk felváltva, így másnap dél körül már ott is lehetünk a kompnál és késő délután el is foglalhatjuk a szállásunkat.

A csodálatos Melissani lagúnát is felkeressük majd!

Kefaloniá (korábban Kefalónia, görögül: Κεφαλονιά vagy Κεφαλλονιά) a Jón-szigetek legnagyobb tagja Görögország nyugati részén. A sziget területe 781 km², lakossága 36.000 fő. Székhelye Argosztoli. Magas hegyláncok, tágas öblök, zöld, buján tenyésző vegetáció jellemzi a szigetet. A legmagasabb csúcs az Ainos Oros-hegységben találjuk 1627m magas. Az éves átlagos csapadékmennyiség a szigeten 780 mm, melynek zöme októbertől áprilisig hull le. Az időjárás június második felében már meleg, a nappali hőmérséklet állandó jelleggel 30 fok fölött van. Az esti órákban sem csökken már 20 fok alá a levegő hőmérséklete. A tenger hőmérséklete 23-25 fok, de a védettebb öblökben ennél magasabb is lehet. (Összehasonlításképpen augusztusban 25-27 C meleg a tenger).

A sziget 53 km hosszú és 38 km széles. A sziget 39 strandja közül vannak homokosak és vannak gömbölyű kavicsosak. Kefalónia tájai vadregényesek, partjai, strandjai szépek.

Tavaly Lefkadán nyaraltunk és nézd meg a kedvcsináló kisfilmünket itt: 

Programok:

Érkezés szeptember 19-én, a szállásunk elfoglalása után egyénileg fel lehet fedezni a környéket.

20. Délelőtt kirándulunk Argostolion-ba, a sziget központi városába és a De Bosset kőhídon sétálhatunk, ami 1 km hosszú. Délután Ammes aranyhomokkal borított strandján mártózhatunk meg a Jón tengerben.

21. Egész napos motorcsónakos kirándulás Skala környékén. Persze ha te is úgy akarod, akkor vezetheted is a motorcsónakot. Ha szerencsénk lesz, akkor delfineket is láthatunk majd. Utána Skala homokos strandján mártózhatunk meg a még langyos Jón tengerben.

22 . Reggeli után a csodálatos Melissani lagúnához utazunk, amit dél körül a legérdemesebb felkeresni, amikor a nap sugarai csodálatos mesevilággá változtatják a barlangot. Utána Myrtos híres strandjánál fürödhetünk a tengerben, majd az esti órákban Argostolionban sétálunk, ahol meg is vacsorázunk.

június 21: Reggeli után kisbuszunkkal a sziget legmagasabb csúcsa felé indulunk (1627 méter magas), de túrázunk is, hiszen a csúcsig nem lehet autóval feljutni. A felhők közül nézünk majd le a Jón-tengerre és az egész sziget panorámájára. Délután a Poros környékén lévő strandokra megyünk.

 

22.  Hazafelé indulunk, de megállunk Asos városánál és Fiskardó bazárjaiban is vásárolhatunk emléktárgyakat.

Új időpont:  indulás szeptember 18. (esti órákban) hazaérkezés szeptember 23. (reggel)

A szállásunk: 

A szállásunk ami egy privát villa, csak 6 perces sétára lesz a tengerparttól. A Pórosz városában található  szálláshelyünk privát medencével rendelkezik. A medencében hydromasszázs rész is található és 1.6 méter mély. Az önellátó villához saját kert és parkoló is tartozik. A villa 3 hálószobával, egy mosogatógéppel, mosógéppel, hűtővel és sütővel, teljesen felszerelt konyhával, valamint kávéfőzővel is rendelkezik. Minden helyisége légkondicionált. A   villa egész területén ingyenes a wifi. A kényelmünket még szabadtéri medence és grillezési lehetőség is szolgálja majd. A kirándulás önellátós, de a közelben több étterem is található, ahol 8-15 euróért is meg lehet vacsorázni. Egy gyros pl. csak 3-4 euróba kerül. 

Az utazás 9 személyes kisbusszal történik.  A csomagtartóban polcrendszer van és összesen 3m3 csomagnak van hely, tehát bőven hozhat mindenki magával élelmiszert, ruhát.

Kattints a képre és tarts velünk, legyen neked is saját úszómedencéd egy héten keresztül!

A nyaralás időpontja:   szeptember 18. (esti órákban) hazaérkezés szeptember 23.

Részvételi díj tartalmaz:  4 éjszakát a villában, önellátó (a közelben több étterem, taverna is található). A 6 napos kirándulás részvételi díja  74 ezer Ft. A részvételi díj tartalmazza a Békéscsaba, Szegedi indulást-érkezést, a teljes útiköltséget, ami kisbusszal történik. Részvételi díj tartalmazza az alábbi fakultatív programok árát: motorcsónak, strandbelépők, parkolási díjak, autópálya díjak, idegenforgalmi adók.

A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítás díját. A komp díja oda-vissza 17 euro/fő.

JELENTKEZÉS ITT: KAPCSOLAT

Jelentkezni itt a honlapon, a facebookon, vagy a turak.erdelyben@gmail.com e-mail címen, illetve telefonon lehet: +36706775870

FPeter Tur Transylvania SRL Cod Unic Inregistrare: 3419966   J5/325/2015
Sediu social: Salonta, Strada Kulin György Nr. 37                           
Telefon: +36706775870

Nyaralj idén is velünk Erdélyben:

Nyári kirándulások Erdélybe és Székelyföldre, a Kárpátokba 2018

You may also like...