Tanösvényt és kerékpárutat adtak át a Madarasi Hargitán

A Rekkencs tanösvényt és a Madarasi Hargita – Szökő vízesés – Madarasi Hargita – Gyöngyöskút – Széleskút turista- és bicikliútvonalat adták át november 26-án, szerdán. A két megvalósítást Hargita Megye Tanácsa támogatta a turisztikai pályázati programjában, 7000, illetve 5000 lejjel.

Az átadáson jelen volt Bart Tihamér, a megyei tanács alelnöke, aki elmondta, hogy az elmúlt években összesen több mint ezer kilométer turistaösvényt újítottak fel a megyei tanács támogatásával, illetve hegyimentő közszolgálata közreműködésével, amivel a hegyi, ezen belül pedig a bakancsos turizmust támogatják, és ezzel is a Hargita-hegység turisztikai potenciáljának maximális kihasználását célozzák.

Ismerd meg Erdély nevezetességeit:

Az alelnök szerint egymást ki kell egészíteniük a hargitai sípályáknak és turistaútvonalaknak, és a Madarasi Hargitát is be kell kapcsolni a tursztikai körforgásba. Ezt szolgálja a megyei tanács Kisvillany programja, valamint a Hargita-hegység Fejlesztéséért Egyesület sírégió-kezdeményezése, amelyhez reményeik szerint a madarasi hargitai sípálya is csatlakozhat belátható időn belül.

Ezeket a szálláshelyeket ajánljuk nektek Erdélyben:

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ellenőrző kód * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.