Transalpina

transalpina_erdelyiturak

Transalpina

Jelentése: a magas út, (valamin) keresztül a magasban, a hegyeken keresztül (a magasban).

Az út jellemzője, nem csak hogy felmegy a hegyre és lejön a másik oldalon, hanem a kettő között hosszasan kanyarog  a magasban. Maximális magassága 2.145 m. Románia déli részét (Olténia) köti össze Erdéllyel. Az út hossza kb. 135 km. A déli oldal a meredekebb, az északi a lankásabb. Már II. Károly, Románia királya (1930-1940), igyekezett ezt az utat megépíteni, majd a második világháború alatt a német csapatok átépítették. Mikor Románia egykori vezetője, Nicolae Ceausescu megépíttette a Transzfogarasi  utat, azért döntött egy másik útvonal mellett, még ha az nehezebben is volt kivitelezhető, mert semmiképp sem akart egy már meglévő utat “felújítani”.

transalpina_erdelyituraktransalpina_erdelyiturak

A mostani utat 2007-től 2010-ig építették, és tavaly, 2012-ben véglegesen leaszfaltozták. Az aszfalt bár le van terítve, de sok helyen nincs még útpadka és nincsenek korlátok, helyenként nincs vízelvezetés, és sok-sok hajtűkanyarban még az egyes sebességfokozat is gyorsnak tűnik. Ez az a hely, ahol minden sofőr alázatos.

Ismerje meg Erdély nevezetességeit:

transalpina_erdelyituraktransalpina_erdelyituraktransalpina_erdelyiturak

Sokan nem mernek lenézni. Az út szélén senki sem mer menni, mert nem tudni, hogy az aszfalt széle mennyire stabil. Valójában az utat helyenként már javítani kellene. Ha délről indulunk észak felé, akkor az első az út első harmada a meredekebb, de itt jó az aszfalt, igaz nincs korlát. Az út utolsó egyharmada, az északi részen már egy régi építésű út. Rengeteg parkolóhely van és azokból rövid túrákat lehet tenni. Vigyázat, mivel magas hegyvidéken vagyunk, még nyáron is hideg zuhanyt kaphatunk nap, mint nap!

transalpina_erdelyituraktransalpina_erdelyituraktransalpina_erdelyiturak

Ezen az úton is kezd a forgalom nőni, főleg nyáron. Olyan igazi vadregényes. Nem az a kunszt, ha valaki leteker Dániába autópályákon, hanem az, ha végigmegy a Transalpina-n, úgy, hogy fogalma sincs arról, hogy mi vár majd rá. Itt az út minden pillanatában éber az ember, utólag az egész útra pontosan emlékszik, nincs elmélázás, rádiózás, és GPS sem szükséges.

transalpina_erdelyituraktransalpina_erdelyiturak

Az út dél felőli első negyedénél található egy falu, Ranca. 1.700 méteres magasságban. Ez Románia legmagasabban fekvő, turisztikai célra használt települése. Az út mellett semmilyen más település nincs. Még június végén is bemegy az ember a faluba, akkor egy szellemvárosban érzi magát. Az életnek csak minimális nyomát látja. Az épületek még 50%-a építés alatt áll. Az egész falu egy nagy építőtelep. Azonban az építkezések nagy része, már egy-két éve, vagy még régebben félbemaradt. Van ahol a gaz benőtte a több éve kiöntött alapot, és van ahol félkész állapotban áll az építmény. Az egész falu úgy néz ki, mint egy félbemaradt építkezés. Éppen a hegyek miatt az 5 km-re működő flex hangja nagyon jól hallatszik mindenhol. Gyalogosan egy óra alatt a falu közepéig lehet eljutni a szélétől indulva, és egy-két építőipari munkást leszámítva, szinte senkit sem látunk az utakon.

transalpina_erdelyituraktransalpina_erdelyiturak

Van viszont nagyon sok kóbor kutya,  falkákba verődve, erre nem árt felkészülni. Ebben az időszakban alig találni az egész faluban 1-2 működő vendéglőt. A helyiek elmondása szerint, néhány évvel ezelőtt, az út építése kapcsán indult az építkezési láz. Szintén a helyiek szerint, az épületek nagy része engedély nélkül épült, mindenki oda épített, ahova gondolta, takarva a kilátást a szomszédok elől. Vannak olyan közel álló házak, hogy a második ház oldalát nem lehet bevakolni, mert a kőműves nem fér be a két ház közé. Az út sincs befejezve, van ahol járda van, van ahol vízelvezetés, de olyan is van, ahol a járda már leszakadt. Mindent egybevetve érdekes látvány.

transalpina_erdelyituraktransalpina_erdelyiturak

Az amerikai aranyásók jutnak eszembe. Az út reményében sokan, minden pénzüket feláldozva építettek egy-egy házat, panziót, vendéglőt. Mindezeken túl a három havi idényben is csak csak jó időben  van értelme itt megszállni, és akkor is csak 1-2 napra. A hegyekben jól lehetne sétálni, hiszen nem meredek falakon kell mászni, hanem magasan fekvő fennsíkokon sétálni, azonban a mindenhol jelenlévő kóbor kutyák miatt ez nehezen kivitelezhető. Az építkezések zaja is egész nap hallható. Így változtatta meg az ember a természetet.

Ajánlott szálláshelyeink közül itt megtalálhatja az önnek megfelelőt:

Foglald le te is a szállásodat Erdélyben az ajánlásunkkal ide kattintva:
Szállások Erdélyben

transalpina_erdelyituraktransalpina_erdelyituraktransalpina_erdelyiturak

Összességében az út, jó időben, gyönyörű látvány és egy életre szóló felejthetetlen élmény. Megszállni is érdemes 1-2 napra, mert a falu hangulata is nagyon érdekes. Az egész vadregényes. Magyar motoros közösségek szoktak így néhány napra megszállni, és élvezni az út szépségeit és kihívásait. Mindenképp ajánlani tudom. És mi található a csúcson? Korondiak árulják termékeiket.

transalpina_erdelyituraktransalpina_erdelyituraktransalpina_erdelyituraktransalpina_erdelyiturak

Összességében nézve a Transalpina Erdély és a Kárpátok legcsodálatosabb és változatosabb útja, ami felülmúlja a Traszfogarasi utat véleményünk szerint, de csak próbálja ki mindenki és döntsön maga!

transalpina_erdelyituraktransalpina_erdelyituraktransalpina_erdelyituraktransalpina_erdelyituraktransalpina_erdelyiturak

Ha a Transalpina felé tartasz, akkor érdemes előtte megállni és megnézni, végigjárni a Krivádiai és a Véka-szurdokot. A szurdokok mellet pedig a Bóli barlangot is érdemes felkeresni.

https://www.youtube.com/watch?v=KZRy8qIcaNA

forrás, fotók: Eredélyi túrák, maga a valóság.com, Orosz Zsolt, wikipédia