Újabb milliárdokkal támogatta meg a határon túli magyar focicsapatokat a kormány…

… ennek meg mi értelme van ön szerint???

Nem inkább a kultúrát kellene támogatni, vagy a turizmust???

Újabb összeggel gyarapította a határon túli magyar futballcsapatokat a kormány: most összesen 9,97 milliárd forinttal támogatták a klubokat, ezzel együtt az elmúlt években több mint 30 milliárdot költött a kormány a külhoni focira

A Székelyföldi Sepsi OSK akadémiája az év végén 2,1 milliárd forintot kapott, ezzel együtt már 4,1 milliárd forintot kaptak a magyar államtól 2018-ban.

” ha néhány fiatal szép zöld gyepen labdát kerget, akkor

azt nem biztos, hogy nemzettudatosságból teszik”

A szintén Székelyföldi FK Csíkszereda Egyesület két részletben 2,17 milliárd forinthoz jutott év végén, így ők már 5,87 milliárd forintnál járnak. Ez az az egyesület, melynek akadémiájáról ingyen igazolhat játékosokat a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia.

… Ön szerint mit lenne érdemesebb támogatni? Az Erdélyi

magyar fiatalok egyetemi tanulmányait, vagy a focit?

Az FK Csíkszereda a magyar államtól a Magyar Labdarúgó Szövetségen és a Bethlen Gábor Alapon keresztül a Székelyföld Labdarugó Akadémia létrehozására. Ezt megelőzően azonban 2013-ban szerződést kötöttek a felcsúti Puskás Ferenc Labdarugó Akadémiával, melynek értelmében a székelyföldi akadémia „alközpontnak”, a PFLA pedig „szakmai irányítónak” minősül, és az utóbbi nevelési költségtérítés nélkül igazolhat fiatal focitehetségeket a programban résztvevő erdélyi sportegyesületektől.

Lovas szánozz velünk Székelyföldön!

Ismerd meg Erdély legszebb helyeit!